Historie

Konijn Houtbewerking bestaat meer dan 25 jaar. Oprichter Hans Konijn maakte zijn eerste eigen trappen voor de woning- en utiliteitsbouw in zijn werkplaats aan huis.

In die begintijd maakte hij met hand de uitslagen voor trappen en was de bovenfrees zijn belangrijkste machinegereedschap. Hans ontwikkelde zich tot DE specialist in stijltrappen. Een groot aantal referenties draagt dan ook zijn signatuur en vormen het bewijs van zijn vakkennis op het gebied van hout en de ambachtelijke houtbewerking.

Modern en in stijl

Gaandeweg groeide bij Hans het gevoel voor een goede en uitgebalanceerde vormgeving en detaillering van stijltrappen. Echter, het deel ‘houtbewerking’ in de bedrijfsnaam betekende voor Hans dat dit meer zou gaan inhouden dan het maken van trappen alleen. Trappen blijft de hoofmoot, maar er is meer….

"Begon ik met de bovenfrees als mijn belangrijkste gereedschap, nu voeren twee CNC aangestuurde freesmachines complexe houtbewerkingen in 3D uit"

Konijn Houtbewerking groeide en verhuisde in 1999 naar een bedrijfspand op het industrieterrein van De Goorn. In 2004 nodigde Hans de net afgestudeerde Robert Pronk uit om zijn zakenpartner te worden. Een gouden greep, want vanaf dat moment nam het bedrijf een grote vlucht. Vanaf die tijd is geïnvesteerd in de automatisering van het productieproces en de aanschaf van de eerste CNC machine.

Op de toekomst voorbereid

In 2012 verhuisde Konijn Houtbewerking naar een nieuw pand op de Schoffel 18. Deze zichtlocatie op hetzelfde bedrijventerrein Vredemaker Oost biedt meer ruimte en betere groeimogelijkheden voor de toekomst. Konijn Houtbewerking heeft nu de beschikking over een grote showroom en een ruim opgezette werkplaats. Aan het ultra moderne machinepark is inmiddels een tweede CNC freesmachine toegevoegd.

No Comments Yet.

Leave a comment