Nieuws

Werk in uitvoering 😊

Filmpje van onze monteurs van het plaatsen van een trap.

Stoer met staal

Steeds meer bedrijven willen een echte eye-catcher in hun kantoor of werkplaats bij binnenkomst. Zo ook dit bedrijf. Wij kregen hier de kans om te laten zien wat we in huis hadden, met als resultaat deze gave en exclusieve trap.

De combinatie van hout en staal is iets wat steeds meer voorkomt en een echte trend is binnen de trappenbranche. Wist u dat we naast onze houtwerkplaats ook een staalwerkplaats hebben om deze projecten zelf te kunnen realiseren. Hierom kunnen we perfect deze combinatie maken.

In het staalwerk zijn willekeurige vormen uitgelaserd en gespoten in een donkere RAL kleur. Dit is daarna afgewerkt met een eiken houten leuning over de stalen bovenzijde heen en doorlopend aan de voorzijde. Het stalen hekwerk komt terug in de balustrade op de eerste verdieping. De eiken treden liggen op stalen lippen en zijn afgewerkt in dezelfde olie als de leuningen.

Traditioneel meets modern

In de hal van een appartementencomplex in Haarlem hebben wij deze mooie dubbelkwart trap mogen realiseren. De hal heeft een aantal authentieke details als de houten balken en het houten plafond. Voor ons de uitdaging om de trap erbij te laten passen.

Deze dubbelkwart trap met twee tussenbordessen is volledig van eiken. Het eiken is in een warme kleur geolied, wat zorgt voor een mooie match tussen de kleur van de trap en het plafond en balken van het gebouw.

De open zijde in de zijden van de trap bevatten simpele zwarte stalen spijlen. Door op deze manier invulling te geven aan de open zijde, krijg je een traditionele trap met een moderne knipoog.

Er is gekozen voor traditionele, maar strakke treden met terug liggende plint. En door gebruik te maken van een ronde eiken leuning over een unieke zijkant van de trap, krijg je weer de combinatie van traditioneel en modern. De ronde leuning komt weer terug aan de wand. Verder is er opbergruimte gecreëerd onder de trap en afgewerkt met rustiek eiken planken met kastdeuren.

Ambachtelijk rustiek

In deze mooie lichte hal met grote raampartijen is er gekozen voor een open trap die het licht prachtig doorlaat in de rest van de hal. Het rustieke karakter van de trap past mooi bij de vloer en de oude houten balken.

De trap van de begane grond is een steektrap en de trap van de eerste naar de tweede verdieping heeft een onderkwart. Beide trappen hebben dezelfde kenmerken om er een mooi geheel van te maken.

Voor deze trappen is er gekozen voor rubberwood keepbomen afgewerkt in een antraciet kleur met daar bovenop hele rustieke eiken treden en een vierkant model leuning ook van rubberwood in dezelfde antraciete kleur. De zwart stalen spijlen voelen haast kasteel achtig aan en zijn mooi bevestigd tussen de treden en de leuning.

Langs de vide loopt met dezelfde eigenschappen de leuning en de spijltjes door om het eenheidsgevoel extra te benadrukken.