FSC ®

Konijn Houtbewerking is FSC ® gecertificeerd. Door FSC-gecertificeerd hout te gebruiken, dragen wij bij aan de wereldwijde bescherming van onze bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Onze houtproducten worden geleverd met een FSC-keurmerk.

FSC ® Certificaat Konijn Houtbewerking
Certificate Code SCS-COC-000652
Lincense Code FSC-C016391

Herkenbaar aan FSC label

Om er zeker van te zijn dat producten met een FSC keurmerk daadwerkelijk geproduceerd zijn van hout uit een verantwoord beheerd bos, moeten alle schakels in het traject van bos tot houtproduct gecertificeerd zijn. Pas wanneer bijvoorbeeld de bosbeheerder, de houtzager en de houthandelaar kunnen aantonen dat zij zich aan de regels van FSC houden, kan een houtproduct als FSC worden verkocht en mag hierop het FSC-logo geplaatst worden.

Verantwoord bosbeheer

Het FSC-certificeringssysteem zorgt ervoor dat bossen dankzij een verantwoord bosbeheer behouden blijven. Met verantwoord bosbeheer doelt FSC enerzijds op de bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Anderzijds ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om te verdwijnen en gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw.

Wat doet FSC?

De internationaal opererende Forest Stewardship Council ® (FSC) zet zich in voor behoud en verantwoord bosbeheer. Bij verantwoord bosbeheer wordt op evenwichtige wijze rekening gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. En daarin is FSC uniek!
Klik hier voor meer info over FSC en het FSC-keurmerk.

Comments are closed.